Wat zijn de belangrijkste oorzaken van een hoog personeelsverloop?

Een hoog personeelsverloop is vaak een van de grootste problemen voor bedrijven. Ze investeren in medewerkers, onder andere door een uitgebreide opleiding te geven en na te korte tijd verlaten ze het bedrijf. Wat ligt aan de basis van dit fenomeen? Zijn er metingen mogelijk? Of moet je daar als bedrijf gewoon rekening mee houden en er vrede mee nemen? Wees gerust, het antwoord is nee. Lees alles over de belangrijkste oorzaken van een hoog personeelsverloop.

Allereerst moeten we ons verdiepen in de verschillende redenen die werknemers geven bij hun ontslag. Zodra we hun motieven begrijpen, kunnen we dit bekijken hoe dit op te lossen binnen het bedrijf.

Verschillende redenen van ontslag

Een eerste veel voorkomende oorzaak is het verkeerd omgaan met verwachtingen. Wanneer uw werknemer begint, merkt hij dat het arbeidsethos en de omgeving een beetje anders zijn dan wat tijdens het sollicitatiegesprek was beloofd. Het managen van verwachtingen en ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde golflengte zit, moet een belangrijk onderdeel zijn van uw selectie- en onboarding-processen.

Een tweede oorzaak die tot een hoger verloop kan leiden is de uitdaging binnen de job, of het gebrek daaraan. Sommige werknemers hebben het gevoel dat ze niet worden uitgedaagd of dat ze niet verder kunnen groeien. Wat zeker niet altijd het geval is. Sommige mensen hebben constante uitdagingen nodig, anders hebben ze de neiging een ​​baan snel beu te worden.

Als laatste staan ​​zijn niet alleen verwachtingen over de werkomgeving of werkuitdagingen van belang. Ook de verwachtingen ten opzichte van mensen zijn enorm belangrijk. Bij een ontmoeting met HR, een toekomstige manager of teamleden, vormt een kandidaat zich een beeld over hoe het bedrijf is, welke cultuur er heerst en wie die personen zijn. En een kandidaat probeert te beoordelen hoe goed hij / zij daarbij past. Dit thuishoren is van grote waarde gebleken. Zogenaamde buitenbeentjes kunnen een enorme negatieve impact hebben op betrokkenheid, arbeidsprestaties en hebben een verhoogde intentie om het bedrijf te verlaten.

Een belangrijk onderdeel van wat we ‘persoon-organisatie-fit’ (PO-fit) noemen, kan worden voorspeld door de professionele waarden van de kandidaat te toetsen aan die van het bedrijf, team en / of manager.

Onze oplossing

De PO-fit voorspellen is dus de sleutel, maar de meeste bedrijven en HR-managers vertrouwen uitsluitend op hun buikgevoel. Studies hebben keer op keer aangetoond dat mensen die match niet goed kunnen objectiveren en het moeilijk hebben om een niet-bevooroordeelde beslissing te nemen. Hoe ga je dan na of een kandidaat echt goed bij het team past? En al zeker als u recruiter bent en het team of de manager waarmee deze persoon zal werken, niet goed kent? Dat is precies waarvoor Twegos ValueFit is ontworpen: het beoordelen van de fit tussen elk individu en een bedrijf, team of manager.
Gebaseerd op uitgebreid academisch onderzoek, met bewezen impact op personeelsverloop en prestaties. Zodat u zich kunt concentreren op die kandidaten die de moeite waard zijn om tijd in te investeren. Versnel uw selectieproces, zodat de beste kandidaten sneller worden aangenomen dan dat de concurrentie dat kan.
Neem contact met ons op en ontdek hier hoe wij u kunnen helpen!

We hopen dat onze blog over de belangrijkste oorzaken van een hoog personeelsverloop interessant voor u was!